Ofte stilte spørsmål
Kanskje du spekulerer på hvordan den første turen til svømmehallen vil gå? Uansett hva, så blir det en opplevelse du aldri vil glemme.
Under har vi samlet en rekke spørsmål. De gir svar på det de fleste gjerne vil vite før de skal ut og svømme med et lite barn. Les også trinn for trinn-guiden, finn en svømmehall og hopp uti!

Huggies

Little Swimmers

U vraagt zich ongetwijfeld af hoe het eerste zwembadbezoek met uw baby zal verlopen … Wat er ook gebeurt, het wordt vast en zeker een ervaring die u nog lang zal bijblijven! Hieronder vindt u alvast onze antwoorden op de meest gestelde vragen. Plezier gegarandeerd!

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor er babysvømming så viktig?

Svømming er en fantastisk aktivitet for små barn, og samtidig blir du og barnet ditt knyttet enda nærmere sammen.

 • Du gir barnet ditt grunnleggende ferdigheter som kanskje en dag er med på å redde liv. For eksempel hvordan man kommer ut i vannet, snur seg, holder seg fast, svømmer tilbake til bassengkanten og flyter på ryggen.
 • Du stimulerer ditt barns fysiske utvikling og øker barnets velbefinnende, koordinasjonsevne, kroppsbevissthet, samt styrker muskler og balanse.
 • Du øker ditt barns sosiale kompetanse, samt stimulerer og regulerer ditt barns spise- og sovemønstre.

Hvordan venner jeg barnet mitt til vann?

Små barn føler seg mest trygge i oversiktlige omgivelser. Så start eventuelt med å leke og plaske i et badekar. Ta gjerne med badetøy og leker hjemmefra den første gangen dere skal i svømmehallen. Det gir barnet ditt en fornemmelse av noe kjent og trygt. Gjør det første besøket kort og øk deretter gradvis tiden i vannet.

Hva skal jeg ta med?

 • En ordentlig svømmebleie som Huggies® Little Swimmers® er uunnværlig. Svømmebleiene beskytter mot små uhell i vannet og svulmer ikke opp, slik som tradisjonelle bleier. Svømmebleiene ligner på ordentlig badetøy og har Disney-motiver.
 • Håndklær: ta med et mykt håndkle som du kan pakke barnet ditt inn i når dere kommer opp fra vannet. Små barn begynner raskt å fryse.
 • Badeleker: ta med badelekene som han/hun foretrekker hjemmefra. Det vil raskt gjøre ham/henne trygg i de nye omgivelsene.
 • Snacks: ditt barn kommer helt sikkert til å være sulten etter en sånn fysisk utfoldelse!
 • Bleier og våtservietter.
 • Rent tøy – bare for sikkerhets skyld!
 • Hvis dere bader utendørs, bør du unngå de timene på dagen når solen er sterkest. Husk baby-solkrem, hatt og ev. solbriller.

Hvor gammelt skal barnet mitt være?

Vi anbefaler at barnet ditt bør være minst 8 uker gammelt og veie over 4 kg. Men utover dette, er det ingen restriksjoner.

Hva om barnet mitt ikke liker vann?

Ikke få panikk! Det kan hende at det ikke er vannet de ikke liker. Kanskje er det selve opplevelsen som er litt overveldende. Babysvømming er en gradvis prosess som ikke må presses gjennom. Følg barnets rytme og ha det gøy mens dere er der!

Hva skal jeg se spesielt etter når jeg skal velge svømmehall?

 • Garderobene.
 • Vannet skal være på omkring 30 °C.
 • Et spesielt område for babysvømming.

Hvor lenge kan vi være i vannet?

Mange babysvømmetimer varer i 30 min. Hvis dere ikke deltar på undervisning, må du bruke sunn fornuft. Turene må være korte til å begynne med, helt til barnet ditt har vent seg til vannet og føler seg trygg. Unngå at turen i vannet er for tett på sove- og spisetider.

Til toppen

 
fakta
Fakta Babysvømming er en
sann fornøyelse for
deg og barnet ditt!